TOP 5 nejlepších soubojů s noži

Hodnocení videa
0% (0 hlasů)

Každý správný instruktor bojových umění vám řekne, že jediná rozumná obrana proti útočníkovi s nožem, je útěk. Po souboji na nože si totiž s protivníkem nepotřesete rukou na znamení uznání a nerozejdete se do svých domovů s pocitem, že jste si pěkně zablbli. Je to čistý boj na život a na smrt a vítězství i prohra v tomto souboji jsou absolutní.

5. místo Matrix versus Bennett ve filmu Komando
(Režie: Mark L. Lester, 1985)

Po likvidaci přibližně osmi desítek nepřetálských vojáků čeká plukovníka Matrixe poslední soupeř. Zdá se, že sadista Bennett má hlavního hrdinu v šachu. Matrix jej ale důmyslně přemluví na bitvu s noži.

Bennett je sice odborníkem na tenhle typ boje, ale bývalý velitel speciální jednotky je mu více, než vyrovnaným soupeřem. Postřelen a pořezán, bojuje dál. Dvojice se po pádu ocitá na nižším patře, kde už má Matrix jasně navrch. Uškvaření elektrickým proudem ještě nevyjde. Ale rouru v těle už psychopat nerozdýchá!

4. Místo. Černá mamba versus Smrtonoš ve filmu Kill Bill
(Režie: Quentin Tarantino, 2003)

Vernita Green už dávno pověsila kariéru nájemného vraha na hřebíček, vdala se za lékaře a nyní je matkou na plný úvazek. Ale za hříchy z mládí se platí! Čtyři roky po svatebním masakru u Two Pines ji navštíví Beatrix Kiddo.

Staré rivalky se okamžitě pustí do nelítostného boje. Zuřivé pěstné rány a kopance střídají údery pohrabáčem, domem litá nábytek i střepiny. Vernita se pak v kuchyni zmocní nože ... Beatrix tasí legendární SOG Desert Dagger.

Souboj přerušují rodičovské povinnosti… Obě bojovnice nepotlačí své mateřské pudy. Pomsta musí počkat. Vernitina omluva ale Beatrix neobměkčí, jedna z nich musí zemřít. A když Smrtonoš mine, Černá mamba nikoliv!

3. místo. Hotel Dessalines ve Quantum of Solace
(Režie: Marc Forster, 2008)

Smrt osobního strážce M, přivede Jamese Bonda na stopu jistého pana Slata. Ten se z Londýna vrátil do haitského Port-au-Prince, kde se ubytoval v hotelu Dessalines. Pokoj 325 se zdá být prázdný, ale britský špion zůstává v pohotovosti.

A dělá dobře. Zabiják se na něj vyřítí s nožem v ruce a dojde k surové rvačce. Ta je sice krátká, ale velmi akční, a hlavně skvěle natočená. Bond má jen malé nůžky, ty se ale v rukou speciálního agenta mění ve vražedný nástroj.

Slate je paralyzován. A umírá pomalou smrtí na vykrvácení. Pro nás body za neuvěřitelný Craigův herecký výkon.

2. místo. Závěrečný souboj ve filmu Štvanec
(Režie: William Friedkin, Moe Charif, 2003)

Vyšetřovatel Bonham vyleze na břeh horského potoka, kde už čeká jeho bývalý žák Hallam. Ten má na svědomí lidské životy a starý zálesák je jediný, kdo ho může zastavit. Oba dokonale ovládají filipínské bojové umění S Kali. Je tedy jasné, že finální střet bude pěkně ostrý.

Dvojice si dá pěkně do těla, a když Bondham přichází o zbraň, vypadá to, na konec krvavého zápasu. FBI je sice blízko, ale hlavní hrdina inkasuje hrůzné rány. Ovšem poslední slovo řekne právě on.

Oba herci Benicio Del Toro i Tommy Lee Jones se během náročných scén zranili a natáčení se muselo opakovaně přerušit. Po Torovém zlomeném zápěstí dokonce na 4 měsíce. 

1. místo. Rvačka v laboratoři ve filmu Zátah: Vykoupení
(Režie: Gareth Evans, 2011)

Policista Rama vede skupinku posledních přeživžích ze speciálního komanda, které mělo zneškodnit šéfa místního gangu. Hlavní hrdina je odhodlán misi dokončit, přesto, že mu v cestě stojí horda ozbrojených zabijáků. V laboratoři na výrobu drog se strhne šílená rvačka.

Rama na začátku není ozbrojen a k likvidaci protivníků využívá pouze bojové umění Pencak Silat. Když ale získá nůž, stává se z něj stroj na smrt. 4 mrtví za méně než 30 vteřin, slušný výkon.

Kategorie: Filmové zajímavosti

Celebrita:

Fandím
0 fanoušků
Nesnáším
0 antifanoušků
TOPlist
-7