TOP 5 nejvtipnějších filmových soubojů

Hodnocení videa
50% (2 hlasů)

Souboje jsou také nedílnou součástí komedií. V těch nemá fantazie filmařů prakticky žádné omezení a hrdinové tak bojují s nepřítelem těmi nejbizarnějšími způsoby.

5. místo: Ace Ventura vs wačutský válečník ve filmu Ace Ventura 2: Volání divočiny (1995, režie: Steve Oedekerk)

Zvířecí detektiv musí změřit síly s nejsilnějším válečníkem kmene. Ten je tak drsný a zuřivý, že je na bojiště přinesen v kožené kazajce. Ventura z něj nemá žádný strach.

Záhy ale zjišťuje, že je to pěkné zvíře. Venturův první útok válečník v pohodě pacifikuje. Dokonce mu vytvoří nový účes. A pak je již detektiv pouze v defenzivě. Vše zatím ustává.

Jenže oštěp v noze je dosti nepříjemná situace. Kterou nevylepší ani jeho domorodý kamarád Ouda. Bílý ďábel Ventura souboj sice prohrál, ale svým výkonem si zajistil sympatie celé vesnice.

4. místo: Soumrak mrtvých (2004, režie: Edgar Wright)

Zombie apokalypsa přes noc zničila Londýn, což konečně pochopili i Shaun a Ed, a rozhodnou se zneškodnit dva vetřelce na zahradě. Jako zbraně použíjí vše, co dům dal.

Hrnky, toustovač, vařechy, ani plastový koš ale krvelačná monstra nezastaví. Na řadu tak přichází Shaunova sbírka gramodesek. Zde ale dvojice narazí na pálčivý problém.

Ne každou desku je možné zničit. Nicméně, člověk se učí pořád a také hrdinové brzy zjišťují, že na zombíky je nejvhodnější silný švih.

3. místo: Zohan vs terorista ve filmu Zohan: Krycí jméno Kadeřník (2008, režie: Dennis Dugan)

Terorista uniká před špičkovým izraelským agentem na vodním skútru. Zohan je ale výjimečný plavec, a tak jej bez problému dohání a zastavuje. Navíc je rezistentní vůči bolesti.

Jenže tu necítí ani terorista a tak začíná vzájemné předhánění. Kolo s piraňou Zohan jednoznačně vyhrává. Následuje plážový tenis s odjištěním granátem

Lovec teroristů zůstává po výbuchu pod hladinou, ale těšit se z jeho smrti by bylo jistě předčasné. Nikdo přece nemůže zabít Zohana.

2. místo: Král Artuš vs Černý rytíř ve filmu Monty Python a Svatý Grál (1975, režie: Terry Jones, Terry Gilliam)

Černý rytíř odmítá nechat Artuše projít a tak se střetávají v souboji na život a na smrt. Souboj je poměrně vyrovnaný, Artuš však po chvíli rytíři usekne levou paži. Někdo by řekl, že to je důvod k ukončení boje, černý rytíř však určitě ne.

Souboj tak dále pokračuje a rytíř přichází i o druhou ruku. Jenže ani to jej nezastaví. Ztráta obou rukou je pro statečného bojovníka jen pouhým škrábancem. Rytíře však nezastaví ani ztráta jedné nohy. A až po ztrátě všech končetin je ochoten nabídnout remízu

1. místo: Austin Powers vs Mimi Me ve filmu Austin Powers: Špion, který mě vojel (1999, režie: Jay Roach)

Britský špion a jeho krásná pomocnice pronásledují doktora Zlouna na měsíční základnu. Je zde však také jeho malý pomocník Mimi Me.. A ten je hotový ďábel. I přes svou výšku se ukáže jako neobyčejně silný soupeř.

Během rvačky využívá wrestlingové techniky, i zákeřné údery. Kopance do obličeje, píchání očí, točení rivala nad hlavou, Mimi Me nemá žádné zábrany. Zmlácený Austin má dost, malý zuřivec však nezná slitování.

Naopak lítosti se neubrání špion, což je ale velká chyba. Po dalším útoku totiž skoro přijde o svou mužskou chloubu. Mimi Me pak mizí v díře ve skafandru, kde začne dělat pěknou paseku. Vynalézavý agent však najde velmi originální způsob, jak se ho zbavit. Mimi Me se nakonec proletí vesmírem.

 

TOPlist
-7